biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Europa ontdekken met de auto en de trein

Sinds vliegen met het vliegtuig zo goedkoop is geworden gaan mensen snel en makkelijk op vakantie in een ander werelddeel. Toch is er in de directe omgeving nog veel moois om te ontdekken. Daarnaast kan je vaak met de auto of zelfs met de fiets buurlanden ontdekken waardoor het ook nog eens qua geld aantrekkelijk is om in Europa te blijven.

Een makkelijke manier om veel te reizen en de kosten laag te houden is om te overnachten op campings. Er zijn ook plekken te vinden in België en Frankrijk waar je gratis kan kamperen, zogenaamde wildkampeerplekken. Let op, de regels waaraan je moet voldoen om hier te blijven slapen zijn wel streng. Als er al een paar tenten staan kan het zijn dat er geen plek meer is voor jouw tentje. Vaak zijn deze plekken wel ergens diep in de natuur, het is dan ook zeker een aanrader om hier een keer te overnachten.

Er zijn in heel Europa campings te vinden waar je met een klein tentje zo voor onder de €30,- per nacht kan staan. Je hoeft dan ook niet per se te reserveren, tenzij je in de bouwvak op reis gaat, aangezien er altijd wel plek is voor een klein tentje. Om er zeker van te zijn dat niemand er de volgende ochtend met je spullen vandoor gaat kan je je servies bedrukken met je naam. Dan weet je zeker dat je het weer terug kan vinden!

Naast roadtrippen kan je ook een interrailen. Oftewel reizen met de trein! Dit scheelt je benzinekosten en dan kan je ook reizen met mensen die geen rijbewijs hebben. Daarnaast krijgen jongeren tot en met 27 jaar 25% korting en senioren krijgen 10% korting. Een interrail abonnement is makkelijk af te sluiten en zorgt voor veel vrijheid tijdens je reis. Je hoeft je niet vast te houden aan een plan aangezien je makkelijk de trein richting een ander land kan nemen.

Check voor meer informatie de ANWB en NS over reizen in Europa. Wil je daarnaast artikelen laten bedrukken voor je reis, kijk dan op Maxilia.nl.