biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Waarom een zeilbootverzekering afsluiten?

zeilbootverzekering

Zeilen is fantastisch! Voor heel veel mensen die deze pagina lezen zal ongetwijfeld gelden dat ze deze stelling alleen maar kunnen bijtreden. Eenmaal je er één keer voor hebt gekozen om te gaan zeilen is de kans ontzettend groot dat je het ook in de toekomst nog opnieuw zal willen doen. Voor menig aantal mensen geldt zelfs dat ze er op een bepaald moment voor gaan kiezen om een eigen zeilboot aan te schaffen. Dat kan natuurlijk geweldig interessant zijn. Dit gezegd hebbende zijn er dan wel een aantal bijkomende zaken waar je graag aandacht aan zal willen besteden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het afsluiten van een speciale zeilbootverzekering. Alles wat je over deze verzekering moet weten en wat ze nu precies zo interessant maakt ontdek je meteen hieronder!

Wat is een zeilbootverzekering?

Zoals de naam van deze verzekering reeds aangeeft is een zeilbootverzekering uiteraard een verzekering die wordt afgesloten voor het verzekeren van schade die kan optreden aan een zeilboot. Het kan daarbij gaan om je eigen boot, maar ook om deze van derden. Voor dit type verzekering geldt uiteraard dat ze op meerdere manieren kan worden afgesloten. We maken daarbij een onderscheid tussen verschillende opties. Denk hierbij concreet aan:

  1. WA-verzekering voor schade aan derden;
  2. De WA+ beperkt casco verzekering;
  3. De allrisk zeilbootverzekering;

Voor de eerste verzekering, de zogenaamde WA-variant geldt uiteraard dat ze enkel en alleen de schade dekt die wordt veroorzaakt aan derden. Dat geldt niet voor de andere verzekeringen. Deze zorgen immers in de praktijk ook voor een bepaalde dekking wanneer er schade wordt veroorzaakt aan jouw eigen zeilboot. Hoe dan ook, ongeacht de schade die jij precies wenst in te laten dekken, er is altijd wel een verzekering voor je zeilboot beschikbaar die je daarbij kan helpen.

Is een zeilbootverzekering verplicht of niet?

Van zodra je ervoor hebt gekozen om een zeilboot te kopen zal je meer dan waarschijnlijk beginnen met nadenken over het afsluiten van een passende verzekering. In eerste instantie is het belangrijk om er je bewust van te zijn dat het afsluiten van een speciale zeilbootverzekering in Nederland niet bij wet is verplicht. Dat betekent echter niet dat er in andere landen wel degelijk sprake kan zijn van een dergelijke verplichting. Je hoeft deze landen ook helemaal niet ver te zoeken, integendeel. In verschillende populaire vakantielanden zoals met name Italië, Kroatië, Griekenland en Spanje bestaat er bijvoorbeeld een wettelijke verplichting voor het laten afsluiten van een dergelijke verzekering. Daar moet je dus wel even rekening mee houden wanneer je over vakantieplannen beschikt naar één of meerdere van deze landen.

Goedkoop een zeilbootverzekering afsluiten, kan dat?

Het is vanzelfsprekend dat het afsluiten van een zeilbootverzekering bepaalde kosten met zich meebrengt. Voor menig aantal (potentiële) verzekeringnemers geldt dat ze vrezen dat deze premie wel eens behoorlijk stevig zou kunnen oplopen. Dat hoeft echter in de praktijk zeker niet altijd zo te zijn. Veel is natuurlijk wel afhankelijk van jouw situatie. Welk type verzekering ga je bijvoorbeeld afsluiten voor je zeilboot? Hou er bovendien ook rekening mee dat de waarde van je zeilboot eveneens een niet onbelangrijke invloed heeft op de te betalen verzekeringspremie. Hoe dan ook, wil je graag kunnen rekenen op een echt goedkope premie? Dan is het altijd een aanrader om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bestaande zeilbootverzekeringen op de markt.