biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Verschillende type snowboards

Snowboards zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Ben je van plan om voor de eerste keer naar de bergen te gaan om te snowboarden? Of ga je van skiën naar snowboarden? Als je dan een nieuw snowboard gaat kopen moet je goed weten welke stijl je gaat volgen. Er kan namelijk nogal een verschil in de boards zitten. Ga je voor het freestylen van tricks of wil je juist graag enorme snelheid kunnen maken. Hieronder een paar voorbeelden van de verschillende boards.

De snowboard stijlen

Een snowboard stijl, die speciaal is gemaakt om allemaal tricks mee te doen is het freestyle snowboard. Deze snowboards zijn kort in de lengte, maar wat breder dan andere boards. Hierdoor kan je ook makkelijker bochten maken. Ze zijn wel minder geschikt voor hoge snelheden, dan moet je voor het alpine racing snowboard of het freeride snowboard gaan. Deze boards zijn specifiek gemaakt snel te gaan. Ze zijn ook wat stijver, langer en smaller dan het freestyle snowboard. Als laatst is er nog het all-mountain snowboard. Dit board is gemaakt voor zowel de piste als het maken van tricks. Het is een combinatie van het freestyle- en het freeride snowboard.

Welk board te kopen?

Nu de verschillende stijlen bekend zijn is het tijd om een keuze te maken, maar voor welk board moet je nou kiezen? Als je graag veel sprongen en tricks wilt maken op een snowboard, dan is het freestyle snowboard de beste keuze. Maar als je graag hoge snelheden wilt halen op de piste, dan is er keuze tussen het freeride snowboard en het alpine racing snowboard. Het alpine racing snowboard is alleen wel meer voor de ervaren rijder, want als je een verkeerde beweging maakt, dan is dat niet zonder gevolgen. Verder als je niet kan kiezen wat je graag wilt en je bent een beginner, dan wordt het all-mountain snowboard aangeraden, omdat die het makkelijkst te handelen is en het is geschikt voor zowel tricks als het maken van snelheid. Met de juiste snowboard bindingen kan je het verschil maken!