biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Verre reizen maken met kinderen, een onvergetelijke herinnering

vakantie kinderen

Juist wanneer je een verre reis gaat maken, doe je dat eigenlijk het liefste met zijn allen, met je eigen gezin en jouw kinderen. Zulke mooie herinneringen aan een hele bijzondere verre reis deel je het liefste graag met jouw kinderen. Verre reizen zijn belevenissen die je jullie hele leven bij zullen blijven en daarom ga je graag met zijn allen. Kinderen zijn hun ouders juist dankbaar wanneer ze in hun jeugd verre reizen met hun ouders hebben gemaakt. Vaak denken mensen dat het niet mogelijk is om met kleine kinderen een vrije reis te maken, maar verre reizen maken met kinderen is heel goed mogelijk. Er zijn een heleboel landen waar je goed naartoe kan, een verre reis maken kan ook kindvriendelijk.

Wereldse ervaring

Een verre reis is voor een kind zowel letterlijk als figuurlijk een wereldse ervaring. En iedere ouder en/of verzorger gunt toch zijn of haar kind de wereld. Er wordt heel vaak gezegd dat je in de praktijk meer en gemakkelijker leert dan uit boeken. Dat geldt uiteraard ook voor verre reizen maken met kinderen, tijdens zo’n reis leert een kind ongelooflijk veel. Van de flora en fauna steken kinderen tijdens een verre reis enorm veel op, maar ook van de andere cultuur en andere taal leert een kind veel.

Sociale levenslessen

Niet alleen qua kennis zal tijdens het verre reizen maken met kinderen uw kind veel bijleren, maar ook sociaal gezien is het uitermate leerzaam. Zo stel je jezelf tijdens het maken van een reis meer open voor andere culturen en vervagen vooroordelen. Jouw kennis over andere culturen wordt vergroot en hierdoor krijgt je ook meer inzicht in andere levensvisies. Kinderen gaan dus meer begrijpen van andere culturen. Het zijn levenslessen die je de kinderen graag wilt meegeven. Daarnaast versterkt het samenzijn tijdens zo’n verre reis de band van de relaties binnen het gezin. Het is goed voor de ontwikkeling van taal en het leren communiceren.

Het aanbod verre reizen met kinderen is onvoorstelbaar groot

Er is zo’n enorm groot aanbod aan verre reizen maken met kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige natuurvakantie naar landen als Costa Rica of Brazilië dat niet voor niks vaak de longen van de aarde wordt genoemd. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vakantie waarin je heel veel dieren gaat bekijken, denk hierbij aan een wild safari in Zuid-Afrika waar je de big 5 gaat bekijken of naar Canada waar je kunt genieten van beren tot orka’s. En uiteraard kun je ook kiezen voor een geweldige culturele vakantie waar je in Japan gaat kijken naar de tempels of in Egypte naar de piramides. Wanneer je dus denkt aan verre reizen maken met kinderen, kijk dan eerst wat er allemaal mogelijk is. Naar alle waarschijnlijkheid is jullie droomreis binnen handbereik.

Veilig verre reizen maken met kinderen

Uiteraard moet je voordat je gaat beginnen aan verre reizen maken met kinderen, wel ook kijken naar de mogelijke besmettelijke ziekte die er in het land naar keuze heersen. Je kunt hierover altijd meer informatie inwinnen bij de GGD.