biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Hoe werkt kitesurfen?

kitesurf cursus Zeeland

Ten eerste, wat is kitesurfen eigenlijk? Bij deze sport proberen kitesurfers zich op hun board voor te laten stuwen door de wind en zo kunnen ze met ook het gebruik van de golven hele gave sprongen maken. Kitesurfen is een extreme sport en is daarom zeker niet zonder risico. De meeste verwondingen die worden opgelopen tijdens het kitesurfen zijn kneuzingen, verstuikingen en slijtage. Als je goed oplet en goed getraind bent wordt de kans op blessures natuurlijk minder! Neem bijvoorbeeld kitesurfles bij de Zandmotor waar je excellent begeleid wordt tot echte kitesurfer!

Wat heb je allemaal nodig?

De kite is het eerste onderdeel. De kite is de vlieger. Vaak wordt voor op het water een opblaasbare kite gebruikt. Het tweede onderdeel is het board. Er zijn veel verschillende boards die je kunt gebruiken. Ze variëren qua moeilijkheidsgraad. Ook is er een board met een klein motortje, waardoor je nog harder kunt gaan en waarmee je een stukje boven de golven zweeft. Het harnas is een derde object wat nodig is voor het kitesurfen en het is de verbinding tussen jou en de kite. Ook een wetsuit is essentieel voor het kitesurfen. De wetsuit zorgt ervoor dat jouw lichaamswarmte niet verloren gaat en dat jij het warm hebt. Doordat je geen warmte verliest, heb je alle energie over voor het kitesurfen.

Op welke locatie kan ik het beste kitesurfen?

Nederland is een excellente locatie om te kitesurfen, ook internationaal gezien. Voor een beginnende kitesurfer is het vaak handig om het kitesurfen onder de knie te krijgen op een meer of een rivier, omdat daar de golven en de wind vaak rustiger zijn dan op zee. Zo krijg je het kitesurfen wat makkelijker aangeleerd en kan je steeds een stapje verder en heftiger gaan. Bij de kitesurfles op de Zandmotor zullen we je alles leren en hebben we meerdere locaties waar we kunnen oefenen!