biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Frankrijk vakantie boeken

Frankrijk is in West-Europa en is het grootste land van dit continent en de Europese Unie. De Franse Republiek is verdeeld in twintig zeven regio’s, die weer zijn onderverdeeld in honderden fragmenten. Tweeëntwintig van deze locaties bevinden zich in Europa en de anderen zijn de Franse overzeese gebieden. Deze omvatten Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Réunion. Bovendien worden meer en meer overzeese gebieden behoren tot Frankrijk, maar geen deel uitmaakt van de Europese Unie en kan niet door de euro worden betaald.

Frankrijk is bewoond voor vele eeuwen. Uit de 7e eeuw voor Christus, de Kelten zich hier vestigden. Ze werden verdreven door de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus De Romeinen trok duidelijke sporen waarvan een aantal nog te zien. Nadat de Romeinen, de Franken gesticht het Frankische rijk hier kwam. Dit zal de voorloper van het huidige Frankrijk te bewijzen. In de eeuwen die volgden, al werden steeds polaire oorlog, maar het Koninkrijk van Frankrijk bleef ongewijzigd. In de zeventiende eeuw, Lodewijk XIV, de zonne-koning aan de macht kwam en maakte Frankrijk een absolute monarchie.

In 1789 nam het de Franse Revolutie. De storm van de Bastille was het begin van de revolutie, het maken van de Franse Republiek.

Een paar jaar na de Franse Revolutie, Napoleon aan de macht kwam, die belangrijke delen van Europa in Frankrijk zou toevoegen. 1815 zal de slag van Waterloo te winnen. In de twintigste eeuw, Frankrijk speelde een belangrijke rol in de eerste en tweede wereldoorlog.
Onder al deze oorlogen, heeft het land enkele van de grootste kunstenaars en schrijvers gecreëerd. De prachtige Franse landschap is een bron van inspiratie voor vele kunstenaars. Enkele bekende voorbeelden zijn Claude Monet, Pierre-augustus Renoir, de Paul Gauguin, door Edgar Degas en Eugene Delacroix. Enkele beroemde Franse schrijvers is Victor Hugo, de Jules Verne, de Jean-Paul Sartre, de Honoré de Balzac en Molière.