biodanzavakantie.nl

Biodanza vakantie

Rondreis Noord- Amerika

Maak een avontuurlijke reis door Canada en Noord-Amerika

Canada en de Verenigde Staten van Amerika zijn prachtige landen om doorheen te toeren. Het zijn beide enorm grote landen met oneindig veel mogelijkheden. Indrukwekkende natuurverschijnselen worden afgewisseld met drukke steden, en kleine authentieke dorpjes met gigantische natuurparken. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in Canada, terwijl Noord-Amerika naast natuur ook ontzettend veel drukke stedelijke gebieden heeft. Stem de reis af op jouw wensen en genieten van een imposante rondreis door Noord-Amerika.

Met de auto of campergoedkoperondreislogo

Omdat je in het Noord-Amerika gigantische afstanden aflegt is het handig met een camper op pad te gaan. Door zijn hoge zit rij je comfortabel en je bent van alle gemakken voorzien. Ook kun je makkelijk stoppen voor een overnachting en heb je de vrijheid te komen en gaan wanneer je wilt. Wanneer je maar een paar weken weg wilt is het goedkoper een camper te huren bij een van de vele aanbieders. Verschillende reisorganisatie bieden geweldige reizen per camper aan. Ook per auto is Noord-Amerika goed te bereizen, kijk eens bij een van de Fly and drive reizen. Over bekende Routes rijd je van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen met een reisgezelschap te gaan om geen enkele high light te missen.

Wildland Canada

Canada is bij uitstek het land voor natuurliefhebbers. Het land kent veel contrasten in zijn natuur en je vindt er diverse prachtige landschappen een natuurverschijnselen: gletsjers, wilde rivieren, dorre prairies, een prachtige kustlijn en zelfs woestijn. Zeer bekend zijn de spectaculaire Niagara Falls en bergen van de Rocky Mountains. Tijdens je trip door Canada kun je veel wilde dieren tegenkomen. In de bossen vind je zwarte beren, grizzlyberen, herten, elanden en leuke eekhoorntjes, maar ook berggeiten, roofvogels en marmotten zijn in Canada makkelijk te vinden. Ook in de zee vind je veel bijzondere beesten. Tussen het vasteland en Vancouver Island zijn orka’s en bultruggen snel gevonden. Trips om Killer whales en rugvinnen te spotten vertrekken naar de Shalish Sea per catamaran.

Verrassend Amerika

Wanneer je door Amerika wilt reizen is het handig om een keuzen te maken tussen de Oost- of Westkust. Wanneer je start in San Francisco met de beroemde Golden Gate Bridge reis je door naar Yosemite Park en vervolgens naar Sequia National Park en breng je een bezoek aan Los Angeles en Hollywood. De staat California is warm en hier kun je zeker een paar prettige stranddagen inplannen. Dit deel van het land staat bekend om zijn bruisende en extravagante uitgaansleven. Uiteraard mag je in het Westen de Grand Canyon niet overslaan. Het westen van Amerika is dus zeer divers: uitgestrekte natuurparken worden afgewisseld met glamoureuze en grote steden. De Oostkust staat vooral bekend om de metropool New York, maar ook hier vind je geweldige natuurparken en natuurlijk ook Washington DC: de politieke hoofdstad van Amerika.

Route 66

Deze bekende autoroute is 4.000 kilometer lang en leid je door acht staten en drie tijdzones dwars door Amerika. De brede wegen brengen je naar de meest bijzondere plekken via onder andere Texas, Kansas, New Mexico en Oklahoma en loopt van het oosten naar het westen van het land. Een mooie route als je Amerika echt wilt ontdekken dus.